Bikini prepovedan

kopalke, Dubaj, plaža

V Dubaju so bikinke dovoljene le na plaži./Foto Zvone Šeruga

Kopalke so obvezen del vsake počitniške garderobe. Toda ponekod komajda zakriti goloti niso preveč naklonjeni, še zlasti proč od morja ali bazena. Prav je, da poznamo lokalne kulturne običaje in  jih spoštujemo, dobro pa je, da tudi poznamo zakone, saj so ponekod kopalke prepovedane.

Precej pozornosti je zbudila instagramovska Kinsey Golden, ki se je na Filipinih s fantom peljala na motorju, oblečena le v bikinke. Policisti so jo ustavili in ji naročili, naj se obleče. Tudi na letališču v Palmi na Mallorci niso bili navdušeni, ko se je v udeleženec neke fantovščine pokazal oblečen v rožnate kopalke – in to ženske.

V kopalkah po ulici nikar!

Ne drži namreč, da je pretirano razkazovanje gole kože na javnem mestu prepovedano le v muslimanskih državah. Tudi na Hvaru in v Barceloni se po ulici ne smete sprehajati v kopalkah, v Turčiji pa vas zaradi tega lahko celo aretirajo. Tudi v Dubaju, ki ima stroge zakone proti nedostojnemu oblačenju, so leta 2010 aretirali žensko, ki se je po nakupovalnem središču sprehajala v bikinkah.

Golota na javnem mestu je prepovedana tudi na Fidžiju, medtem ko na nekaterih plažah v Indiji menijo, da je neprimerno, če se ženske sončijo na plaži zgoraj brez. Tudi na Maldivih je dovoljeno nositi bikinke le na turističnih plažah in naseljih.