Kam na dobro predavanje v januarju?

Januar je najboljši čas za potovanja. Če že ne zaresna, pa vsaj za potovanja v domišljiji. Zato ni čudno, da je to višek sezone potopisnih predavanj. Priporočamo vam nekaj najbolj zanimivih in kakovostnih. Vsi so brezplačni!

V Argentino z Manco in Alešem

Manca Ogrin (z nekdanjim dekliškim priimkom Čujež) se je s svojim Alešem odpravila v Argentino. In zdaj sta na predavateljski turneji po slovenskih knjižnicah – »pa da vidiva, ali s potopisnimi predavanji po Sloveniji zbereva toliko kilometrov kot na najdaljši avtobusni vožnji po Argentini, torej 1800«, je zapisala na Facebooku.

Argentina

Manca Ogrin, Argentina

 • v torek, 14. januarja, ob 19.15 v knjižnici Brezovica
 • v ponedeljek, 20. januarja, ob 17.30 v knjižnici v Podčetrtku
 • torek, 21. januarja, ob 18. uri v Ipavčevem kulturnem centru Šentjur
 • ponedeljek, 27. januarja, ob 17.30 v osrednji knjižnici Celje

Z Romano (in Zvonetom) o Indiji in Afriki

Zvone Šeruga ne predava več, Romana Šeruga pa se je “specializirala” za tematska predavanja, kot je zgodovina popotništva.

 • v sredo, 8. januarja ob 19. uri bosta Zvone in Romana v ljubljanski gostilni Micka skupaj predstavila svoje najnovejše potovanje po Indiji in fotoprojekcijo zaključila s povabilom na skupinsko potovanje v to deželo.
 • v ponedeljek, 27. januarja ob 18. uri bo Romana v Goriški knjižnici Franceta Bevka predavala o Lovcih na izvir Nila.
 • v torek, 28. januarja ob 20. uri bo Romana v dvorani KUD Trzin, Mengeška 9, predavala o Lovcih na izvir Nila.
 • v ponedeljek, 3. februarja ob 16. uri bo Romana imela v Goriški knjižnici Franceta Bevka delavnico o pisanju potopisov
 • v torek, 11. februarja pa bo v Mariborski knjižnici predavala na temo zgodovine popotništva: Od nomadov do digitalnih nomadov.

  Lovci na izvir Nila/Foto Zvone Šeruga

Ob ponedeljkih v Celico!

Vsak ponedeljek ob 19. uri v ljubljanskem hostlu Celica društvo Popotniško novinarstvo prireja potopisna predavanja. Za januar so napovedana naslednja:

 • v ponedeljek, 13. januarja bosta svojo pot Po železni cesti od Reteč do Šanghaja predstavila oče in sin Omejec (njuno potovanje smo predstavili tudi v Avanturi).
 • v ponedeljek, 20. januarja pa se boste Z vlakom od Pekinga do Lase in naprej pod Everest in v Katmandu odpravili z Matejem Koširjem.
 • v ponedeljek, 27. januarja bosta imela predavanje o Jukatanu Nina Debevec in Jaka Geltar.

Na poti na Kitajsko/Foto Jure Omejc

Z Nejcem na Velikonočni otok, v Čile in Bolivijo

Fotograf Nejc Draganjec v jesenski številki Avanture debitiral s svojo fotoreportažo iz Amazonije, na zalogi pa ima tudi »fotopis« po Velikonočnih otokih, Čilu in Boliviji. Vidite in slišite ga lahko

 • v torek, 14. januarja, ob 18. uri v knjižnici Prežihov Voranc na Tržaški v Ljubljani.

  Velikonočni otok

  Nejc Draganjec, Velikonočni otok

Povezane vsebine

Razstava Afganistan

Je popotništvo mrtvo?

Te dni se počutim staro. (V redu, v resnici nisem več stara 25 let. Tudi 50 ne več). Namreč, nostalgično vzdihujem za starimi časi. In…

Kam na romanje?

Camino je med slovenskimi pohodniki pravi hit, tudi slovenska Jakobova pot ima vse več privržencev. Izbrali pa smo še nekaj drugih znanih romarskih pot po…

10 hvalnic hoji

Slovenci smo veliki pohodniki. Zato imamo kar nekaj vnetih “potohodcev”, ki so svojo hojo opisali. V seznamu desetih “hodopisov” pa je še nekaj tujih avtorjev.…