Na Šrilanko od 1. maja dalje brez vizuma

Dobra novica za vse popotnike: s 1. majem Šrilanka ukinja vizume za vrsto držav, med njimi tudi za države Evropske unije!

To pomeni, da bo potovanje v to deželo v Indijskem oceanu cenejše za 35 dolarjev, kolikor zdaj stane vizum ob vstopu v državo na mednarodnem letališču Bandaranaike. Za primerjavo: Vizum za Indijo, ki ga izdajo elektronsko, stane najmanj 79 evrov.

Odprava vizumov za pospeševanje turizma

Odprava vizumov za Šrilanko za zdaj velja začasno, za šest mesecev, a če bo sledilo pričakovano povečanje števila turistov, bo ukrep obveljal. Oblasti v Colombu si namreč od turizma veliko obetajo. Za zdaj je njihov optimizem upravičen: Medtem ko je ob koncu državljanske vojne leta 2009 Šrilanko obiskalo manj ko pol milijona turistov, jih je leta 2017 že bilo 2,1 milijona, že prihodnje leto pa naj bi se ta številka podvojila. Turistična infrastruktura se hitro izboljšuje, ob obali pa rastejo številna nova hotelska naselja.

Lonely Planet je Šrilanko razglasil za eno od desetih top destinacij leta 2019.  Za zahtevnejše popotnike pa sta zlasti zanimiva severni in vzhodni del otoka, ki sta bila zaradi državljanske vojne dolgo časa nedostopna. O tem piše (v angleščini) tudi Kaja Šeruga v svojih blogih na ramblingdays.com.

Šrilanka, ribiči, obala

Šrilanka je ena desetih top destinacij leta 2019 po izboru Lonely Planeta./Foto Unsplash

 

Povezane vsebine:

Pomembne informacije za neodvisne popotnike

o Kolumbiji, Baliju,  SMS Veleposlaništvo,

Uzbekistanu, Peruju in Vietnamu,

Singapurju, Islandiji in Kazahstanu.