Plezalski genij Adam Ondra v Sloveniji!

Adam Ondra/Foto Pavel Blazek

Adam Ondra je prišel v Slovenijo! Češki športni plezalec, najboljši med najboljšimi – na svojem prvem “napadu” na Yosemite je preplezal Dawn Wall samo v osmih dneh, na ruti Silence je dosegel novo težavnostno stopnjo – 9c, žal prihaja samo z dokumentarcem. Na že tradicionalni Evropski turneji dokumentarnega filma (E.O.F.T.), ki se je pričel 9. oktobra v Munchnu,  ena od postaj turneje pa je tudi Slovenija, je glavna zvezda sporeda z dokumentarcem A. O.

Zdi se, ko da njegovo močno, vitko, brez truda premaguje gravitacijo telo. Toda, ali Adamu uspe osvojiti najtežje smeri z močjo svojih mišic in vzdržljivosti? Ali pa je mentalna moč tista, zaradi katere se lahko z zavezanimi očmi loti plezanja težavnostne stopnje 8a? Na ta vprašanja išče odgovore dokumentarec nemškega režiserja Jochena Schmolla, napovedujejo organizatorji turneje.

Prvi filmski večer E.O.F.T. je bil 25. oktobra v razprodani dvorani kina Kolosej, za predvajanja 29. in 30. novembra ter 1. decembra v ljubljanski Komuni ter 28. novembra v mariborskem Mariboxu in 2. decembra v Cineplexxu Kranj je menda še nekaj prostih mest.

Več na www.eoft.eu.