Kanarski otoki spet vabijo turiste

Španija bo odprla meje 21. junija in s tem bodo tudi Kanarski otoki odprti za turiste. Na njih je bilo sorazmerno malo primerov okužbe s covid 19. Čeprav je v hotelu na Tenerifih prišlo do enega najbolj zgodnjih izbruhov okužbe, je bilo po 1. februarju na otokih zabeleženih le 2300 primerov in 161 smrti. Na dveh najbolj oddaljenih otokih El Hierro in Isla Graciosa ni bilo nobenih zabeleženih okužb. Od 8. junija dalje je potovanje med osmimi otoki spet dovoljeno.

Varen in zabaven dopust

Turistične oblasti obljubljajo obiskovalcem varen, a še vedno zabaven dopust. To pomeni, da bodo kreativni in inovativni, kar se tiče zdravstvenih protokolov, poleg tega pa hočejo zagotoviti, da ne bi prišlo do stranskih učinkov, denimo povečane količine plastičnih odpadkov zaradi mask za enkratno uporabo.

Večino letov na Kanarske otoke naj bi ponovno vzpostavili proti koncu junija ali v začetku avgusta. Ryanair je denimo najavil, da bo julija oživil 40 odstotkov svojih letov.

Kanarski otoki

Kanarski otoki, vulkanska pokrajina ne Tenerifih/Foto Pixabay

Z rezultatom testa na letalo

Vse potnike bodo, ne glede na državljanstvo, pozivali k temu, da naj v svoji državi 48 do 72 ur pred prihodom na Kanarske otoke opravijo test za covid 19. Testiranje doma ne bo obvezno, toda tiste, ki ga bodo opravili, bodo nagradili s hitrejšo obravnavo ob prihodu na letališče in z voucherjem, ki ga bodo lahko zapravili za otokih. Ostali bodo morali test – brezplačen bo – opraviti na letališču in kakšno uro počakati na rezultat. Vsem potnikih bodo pri prihodu in odhodu izmerili temperaturo.

Pa še to: V Španiji je v javnosti obvezna raba obraznih mask vedno, ko ni mogoče obdržati varnostne razdalje. Pričakovati je, da bo tako ostalo tudi po 21. juniju.

 

 

Zasedenost hotelov na Kanarskih otokih bo letos predvidoma le 50-odstotna. Za zdaj velja, da restvracije in bari lahko delujejo s 75-odstot no zasedenostjo na terasah in 50-odstotno zasedenostjo v zaprtih prostorih, pri čemer mora biti med gosti zagotovljena razdalja 1,5 metra. Ta pravila se verjetno tudi po 21. juniju ne bodo spremenila.

Verjetno bodo letos bolj kot kdajkoli priljubljeni najemi apartmajev, saj bo v hotelih zaradi obvezne socialne distance bivanje povsem drugačno.

Trajekti med otoki vozijo, avtobusi pa smejo biti le 50 odstotno zasedeni. Plaže so odprte in na večjih za zdaj ni noben problem z vzdrževanjem ustrezne oddaljenosti med kopalci, tudi galerije, muzeji in tržnice delujejo z 50-odsotono zasedenostjo.

Aktualne informacije dobite na strani : https://www.hellocanaryislands.com/coronavirus/

Povezane vsebine

Infotočka: Kdaj bomo spet leteli

Kdaj se bo prižgala zelena luč za potovanja? V katere države bomo najprej lahko potovali? Za zdaj nekatere države načrtujejo zdravstvene varnostne ukrepe na področju…