Kje so naši Avanturisti?

Kje so naši Avanturisti, namreč tisti svetovni popotniki, ki jih spremljamo v reviji Avantura? Še pred kratkim so pridno nabirali kilometre, v zadnjih tednih pa jih je korona prikovala na mesto. Večino daleč stran od doma.

Se bo Oli vrnil domov ali ne?

Oliver Tič s Carlitos/Foto osebni arhiv

Oliver Tič, ki se je namenil preprešačiti najdaljšo cesto na svetu, PanAmericano od Usuhaie v Argentini do Aljaske, je v letošnjih treh mesecih doživel toliko pretresov kot jih prej ni v več kot letu pešačenja po Južni Ameriki. V Kolumbiji so mu nepridipravi ukradli potni list, zato mu ni preostalo drugega, kot da se vrne v Slovenijo in si preskrbi novega. In komaj je prišel nazaj, ga je prepoved gibanja zaradi nevarnosti korona virusa spet prikovala ne mesto. Svetla točka v vseh teh mesecih je Carlitos, Olijeva pasja sopotnica. Zdaj čakata na boljše čase v Caliju, Kolumbija.

Prek slovenskega veleposlaništva v Braziliji si skuša urediti pot domov. Toda s Carlitos lahko potuje samo po obeh Amerikah, nima pa primernih “papirjev” za njuno skupno potovanje. Se bo odločil pustiti Carlitos?

Štajerki v Quitu

Tufdi štajerski kolesarki Anja Antolič in Barbara Marčič, @thebikewanderers, sta obtičali na poti, točneje v ekvadorskem glavnem mestu Quitu. Njuna zadnja objava na Facebooku je bila precej obupana, saj sta zaman iskala koga, ki bi ju bil pripravljen vzeti pod streho za dalj časa. Toda navsezadnje sta jo dobili in sta po (prazni) štiripasovnici odbiciklarili v karanteno!

Anja in Barbara že več kot 16 mesecev kolesarita po Južni Ameriki/Foto FB

#AlmaProjekt zastal v Avstraliji

Zala Bojovic in Johannes, na poti okoli sveta po sledeh Alme Karlin, sta se z Balija zatekla v Avstralijo. “Imela sva srečo, da so naju spustili nazaj v Avstralijo,” poroča Zala. “Let v Vietnam konec aprila so nama odpovedali, meje so namreč za tujce tudi tam zaprli. Zeliva ostati v Avstraliji dokler se zadeva ne pomiri. Vizum nama bo kmalu potekel, ampak avstralska druzba, zlasti kmetje želijo, da bi vize podaljšali, saj je novim delavcem onemogočen vstop v državo in se bojijo, da ne bodo zmogli pobrati vsega pridelka.”

Zala Bojovič

Zala z Johannesom/Foto osebni arhiv

Kaj pa naši drugi sodelavci Avanture?

Tina Zgonik, ki je za Avanturo napisala reportažo z bolivijske poroke, je na varnem doma v La Pazu.

Slovenski motorist s stalnim bivališčem v Pragi Igor Brezovar Cestovatel,ki smo ga “zaslišali” v letošnji zimski številki Avanture, se je že pred časom vrnil iz Afrike, ker je naletel na zaprto mejo s Kamerunom, in je doma.

Tudi svetovna popotnica Barbara Marič, je na varnem v viseči mreži doma.

Igor Brezovar v Afriki/Foto FB

Povezane vsebine

Kje so naši avanturisti?

Revija Avantura je letos spremljala vrsto podvigov slovenskih avanturistk in avanturistov. Kje so bili, kaj so počeli, kakšni so njihovi načrti za naprej? Poglejmo! Medtem…

Kje so naši avanturisti

Zdi se, da prihaja med Slovenci v modo Južna Amerika. Tako lahko sklepamo vsaj po popotnikih, ki so se tja odpravili jeseni. In kje so…

Oliver Tič

Kje so naši Avanturisti?

V prvih osmih številkah smo v rubriki Kje so naši Avanturisti predstavili več kot dvajset zanimivih deklet in fantov, ki se lotevajo popotniških in ekstremno-športnih…