Infotočka: Rusija, Nizozemska, Italija

Rekordni turistični obiski je bila glavna novica letošnjega poletja. Zato se najbolj priljubljene turistične destinacije že ukvarjajo z vprašanjem, kako nadzirati vse večje tokove turističnih množic, pa tudi, kako pri tem dajo vtis ekološkega obnašanja. Kasni prišleki na svetovni turistični trg pa šele razmišljajo, kako priti do večjega kosa turistične pogače …

Lažje do ruskega vizuma

Zdi se, da so bile izkušnje z lanskim svetovnim nogometnim prvenstvom odločilne za to, da se je Rusija odločila olajšati vstop tujcem v državo. Junija je državna novičarska spletna stran RT.com poročala o tem, da nameravajo oblasti poenostaviti zapleten in drag sistem pridobivanja vizumom z moderno, po svetu vse bolj običajno proceduro elektronskega nakupa vizumov. Sistem, ki bi veljal tako za turiste ko poslovneže, naj bi predvidoma uvedli januarja 2021, na seznamu držav, katerih državljanom bodo na široko odprta vrata v državo, pa so poleg vseh držav Evropske unije – torej tudi Slovenije! -, še Kitajska, Južne Koreja in Japonska, menda pa na njem ne bo ZDA, Kanade in Velike Britanije.

 

Dragoceni ruski vizum

Let z vlakom

Nizozemska letalska družba KLM je napovedala, da bo lete med Brusljem in amsterdamskih letališčem Schipol nadomestila s hitro železniško linijo.

S tem želi pokazati svojo ekološko osveščenost, hkrati pa potnikom preskrbeti enako hiter, udoben in zanesljiv način prevoza. Hitri vlak med bruseljskih in amsterdamskim letališčem bo začel voziti marca 2020.  Število poletov med Brusljem in Schipolom bodo sprva zmanjšali s pet na štiri dnevno, nato pa bodo predvidoma število letov še zmanjšali.

Nova prepoved v Benetkah

Benetke

Benetke/Foto Artur Roman/Pexels

Obiskovalci Benetk se morajo zadnje čase sprijazniti z vse več prepovedmi in omejitvami, zdaj pa jim grozi še ena: prepoved kajenja v zgodovinskem središču mesta.

Beneški župan Luigi Brugnano je idejo dobil med obiskom na Japonskem, kjer so v veljavi različne oblike prepovedi kajenja na določenih območjih in čeprav je tudi sam kadilec, meni, da na Markovem trgu in mostu Rialto nihče ne bi smel kaditi. Prav tako je napovedal, da bodo kadilcem delili majhne plastične vrečke, v katere bodo lahko spravili cigaretne ogorke.

Povezane vsebine

Koh Tachai

Ogroženi turistični velikani (3)

Nad množicami turistov se pritožuje vse več držav in  mest. Poleg tradicionalno najbolj obleganih turističnih biserov, kot so Benetke, Barcelona ali Santorini, je zadnje čase…