Kam je najbolje potovati oktobra?

So ljudje, ki gredo v Saharo na višku poletja in v Indijo na začetku monsunskega deževja. A večina popotnikov rada obišče določeno državo takrat, ko je tam najboljše vreme. Zato so na spletni strani Reservations.com razvrstili različne svetovne destinacije v 52 tednov leta glede na najbolj primeren čas za potovanje. Seveda je ravno pravšnja temperatura stvar osebnega okusa, ampak odločitev, da so najbolj prijetne temperature od 21 do 24 stopinj Celzija, je kar pravšnja.

Ker smo njihova priporočila za konec septembra že zamudili – obisk Kitajskega zidu in Tokia – si poglejmo ideje za oktober :

6. oktober

Medtem ko na severni polobli oktobra začne odpadati listje, začne v Avstraliji vse cveteti. Zato je zdaj odličen čas za obisk vinogradov v dolini Barossa in botaničnih vrtov v Adelaidu.

Barosso, Adelaide

Vinorodno območje Barosso pri Adelaidu./Foto Pixabay

13. oktober

Perth ima več sončnih dni kot katero koli drugi avstralsko veliko mesto, zato je za obisk primeren katerikoli čas. A oktober ponuja idealne pomladne temperature in živopisne divje cvetlice.

Perth

Pomlad v Perthu/Foto Pixabay

20. oktober

Zdaj je čas za obisk sydneyske  opere in plaže Bondi, preden se začne poletje z občasno zelo visokimi temperaturami.

Bondi Beach, Sydney

Bondi Beach, Sydney/Foto Pixabay

27. oktober

Čas je, da zamenjate spomlad za jesen in končate mesec na severni polobli, v sloviti vinogradniški pokrajini Napa Valley v Kaliforniji.

Napa Valley

Zdaj je čas za obisk Napa Valley!/Foto Pixabay

 

 

Povezane vsebine

Taj Majal

Infotočka: Dubaj, Tadž Mahal, Pariz, Rim

Ob vrhuncu turistične sezone se največja turistična središča bojijo navala obiskovalcev in poskušajo njihovo število omejiti, njihovo obnašanje pa umiriti. Zastonj sim kartica v Dubaju…